RadioPitsiriki.gr

Ελενίτσα Γεωργίου

Η ΑΦΗΓΗΤΡΙΑ…

 
Το πρωίν ταχταρίσματα, τη νύχταν ναννουρίσματα. Στο ενδιάμεσον παραμύθκια που τη γιαγιά. Ήμουν (τζιαι είμαι) μια μιτσιά με δίψα τζιαι πάθος για μάθηση. Με δκυό παπούτσια που χαρτίν, που πάνω κότσινα τζαι που κάτω κόσσινα, εξεκίνησα με μια βαλίτσαν στο σιέριν να πάω να σπουδάσω. Που τη Θεσσαλονίκην έβαλα το πτυχίο της Μουσικής τζιαι που την Αγγλία, το μεταπτυχιακό στες Δημιουργικές Τέχνες στην Εκπαίδευση. Δρόμον επήρα τζιαι δρόμον άφηκα, εργαστήρια τζιαι σεμινάρια για μουσικοπαιδαγωγικά, σωματικό θέατρο, τραούδιν, δημιουργική γραφή, όπου με ετράβαν η καρκιά μου επήαιννα, όπως σε τραβά η μυρωθκιά που το καλόν φαΐν τζ’ ακολουθάς την με μμάθκια κλειστά. Η κότσινη κλωστή για το γραψίμιν τζιαι την αφήγησην άρκεψεν να ποτυλίεται που τη ανέμην το 2011… Που τότες, διοργανώνω διαδραστικές παραστάσεις/εργαστήρια μουσικής/παραμυθιού. Σε σχολεία, μουσεία, φεστιβάλ τζιαι χώρους που τσιαττίζουν με τον κόσμο μου. Άμαν έχω έμπνευσην, χαμογελώ τζιαι καταλυώ τα μολύβκια τζιαι τη λαλιά μου.

Αυτός που ξεπουλούσε όνειρα

Αναπαραγωγή Βίντεο
24 Ιστορίες από το Άλφα ως το Ωμέγα:
Α- Αυτός που ξεπουλούσε όνειρα
Βιβλίο: Αυτός που ξεπουλούσε όνειρα, της Λιλής Λαμπρέλλη
Εκδόσεις Πατάκη – Σύγχρονη λογοτεχνία για νέους, 2017
Διαβάζει / αφηγείται η Ελενίτσα Γεωργίου

Μια ωραία αφήγηση

Αναπαραγωγή Βίντεο
Από τη συλλογή 24 Ιστορίες από το Άλφα ως το Ωμέγα
“Ω – Ωραία αφήγηση”.
 
Η Ελενίτσα Γεωργίου διαβάζει το αγαπημένο της κεφάλαιο από το βιβλίο “Μικρό αλφαβητάρι αφήγησης – εγχειρίδιο αυθαίρετου στοχασμού πάνω στα παραμύθια και στην αφήγησή τους”, της Λίλης Λαμπρέλλη.
 
Εκδόσεις Πατάκη, 2017

Το νησί των συναισθημάτων

Αναπαραγωγή Βίντεο

Ε - Εφευρέτες αριθμών

Αναπαραγωγή Βίντεο
Από τη συλλογή 24 Ιστορίες από το Άλφα ως το Ωμέγα
Ε – Εφευρέτες Αριθμών
Η Ελενίτσα Γεωργίου διαβάζει το αγαπημένο της κεφάλαιο από το βιβλίο ‘ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ’ του G. Rodari, 2003
Εκδοτικός Οίκος Μεταίχμιο

Η κότσινη τριανταφυλλιά

Αναπαραγωγή Βίντεο
Η Ιστορία μιας τριανταφυλλιάς η οποία θυσιάστηκε για την αγάπη, μα έδωσε το χρώμα της στο ηλιοβασίλεμα…

Η ιστορία γράφτηκε το 2011 από την Ελενίτσα Γεωργίου
Σύνθεση – Λάουτο – Ηχοληψία – Μιξάρισμα (Γιώργος Στυλιανού Βίντεο και Γραφικά (Κωνσταντίνος Τερλίκκας)
© Elenitsa Georgiou 2019

Οι συνεργάτες της παραμυθούς…

Στέλλα Γουλτίδου

Η Γουλτίδου Στέλλα εργάζεται ως νηπιαγωγός από το 2009 ως σήμερα. Το 2016 συμμετείχε ως συγγραφέας στη συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Μικρές Ιστορίες Για Μεγάλους» από τις εκδόσεις ΕΝΤΥΠΟΙΣ. Το 2018 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Εντύποις το παραμύθι της «Μα, που πήγαν όλοι;». Υπήρξε εισηγήτρια της λέσχης ανάγνωσης, για παιδιά 9 έως 12 ετών, που φιλοξενήθηκε από την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης και από τον πολυχώρο τέχνης «Alte Fablon». Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας αφήγησης «Ήταν και δεν ήταν» και έχει ξεκινήσει από το 2017 τις παραστάσεις αφήγησης λαϊκών παραμυθιών για παιδικό και ενήλικο κοινό. Συμμετέχει σε φεστιβάλ παραμυθιών σε Ελλάδα και Κύπρο. Από τον Σεπτέμβριο του 2020 ξεκίνησε την πρώτη λέσχη αφήγησης λαϊκών παραμυθιών για παιδιά στο Κ.Δ.Α.Π ΚΑΡΑΜΕΛΕΝΙΑ.

Δημήτρης Αδαμίδης

Ο Αδαμίδης Δημήτρης εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Παίζει κιθάρα, μπουζούκι, σαξόφωνο καθώς και φυσαρμόνικα. Για 8 χρόνια εργάστηκε ως ηθοποιός στο θέατρο ¨Πολιτεία Θεάτρου¨. Ως μουσικός δραστηριοποιήθηκε αρχικά στο χώρο του ρεμπέτικου τραγουδιού. Τα τελευταία 9 χρόνια είναι ο frontman τραγουδιστής στην stoner blues μπάντα ¨Rusty Cadillac¨. Οι live εμφανίσεις τους λαμβάνουν χώρα σε γνωστές μουσικές σκηνές όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της Βόρειας Ελλάδας. Συνεργάζεται ως μουσικός με την ομάδα αφήγησης ¨Ήταν Και Δεν Ήταν¨.

Ελενίτσα Γεωργίου

… Παραμυθού … 

Γνωρίστε περισσότερο την αφηγήτρια από την ιστοσελίδα της 
www.majesticmusictree.com
 
και τη σελίδα στο facebook
https://www.facebook.com/themajesticmusictree/