RadioPitsiriki.gr

Στέλλα Γουλτίδου

Η ΑΦΗΓΗΤΡΙΑ…

 
Μια φορά και έναν καιρό ήμουν μικρή, τότε έπαιζα με την αδερφή μου και τους φίλους μου στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης! Δεν ήξερα τι ήθελα να γίνω όταν θα μεγάλωνα. Το μόνο που ήξερα ήταν πως αγαπούσα πολύ τα παιδιά…  Τελικά, όταν μεγάλωσα έγινα νηπιαγωγός! Και τώρα κάθε μέρα είμαι με τους μαθητές μου και αυτό είναι υπέροχο!
Έμαθα όμως και κάτι ακόμη… πως αγαπώ πολύ τα βιβλία. Έτσι, άρχισα να διαβάζω πολλά βιβλία και ύστερα κατάλαβα πως μου αρέσει να γράφω τις δικές μου ιστορίες. Αλλά και κάτι ακόμη, όσο μου αρέσει να διαβάζω και να γράφω άλλο τόσο και ακόμη παραπάνω μου αρέσει να λέω παραμύθια! Και έτσι, αποφάσισα να γίνω και αφηγήτρια παραμυθιών! Άρχισα, λοιπόν, να ταξιδεύω και να λέω παραμύθια σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους!
Θα σας πω ένα μυστικό…. Και οι μεγάλοι τρελαίνονται για παραμύθια! Θέλω να ξέρετε για μένα πως λατρεύω τα δύο ανίψια μου, το Γιωργάκη και το Λευτεράκη, πως μου αρέσει να ταξιδεύω, έχω πολλούς καλούς φίλους και να θυμάστε πως τα όνειρα ζουν εκεί ψηλά.. και αν κοιτάτε εκεί ψηλά τότε θα έρθει μια μέρα που τα όνειρα θα σας απλώσουν το χέρι!
 
 
 
 
 
 

Γι’ αυτό να ονειρεύεστε και να κοιτάτε ψηλά!

 

Η μαύρη αγελάδα

Αναπαραγωγή Βίντεο
Αφήγηση: Στέλλα Γουλτίδου / Μουσική: Δημήτρης Αδαμίδης
 
Από το Φεστιβάλ Αφηγήσεων “Χρυσαλλίς… Ιστορίες στο κουκούλι” που έλαβε μέρος στις 19-21 Μαρτίου 2021… από το Majestic Music Tree και διοργανώτριά του ήτανε η Ελενίτσα Γεωργίου… (www.majesticmusictree.com)

Το τρίτο μάτι

Αναπαραγωγή Βίντεο

Αφήγηση: Στέλλα Γουλτίδου / Μουσική: Δημήτρης Αδαμίδης

 
Ένα πολύ όμορφο λαϊκό παραμύθι από το βιβλίο της ‘ΑΝΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ “ΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΡΕΣ”, με καταγραφή από Θεσσαλία.
 
Από το Φεστιβάλ Αφηγήσεων “Χρυσαλλίς… Ιστορίες στο κουκούλι” που έλαβε μέρος στις 19-21 Μαρτίου 2021… από το Majestic Music Tree και διοργανώτριά του ήτανε η Ελενίτσα Γεωργίου… (www.majesticmusictree.com)
 

Ο Διψασμένος Δράκος

Αναπαραγωγή Βίντεο
Ένας μύλος…
Ένας διψασμένος δράκος….
Και ένα ποταμάκι…Που…
 
Αφήγηση: Στέλλα Γουλτίδου
Μουσική: Δημήτρης Αδαμίδης
 

Οι συνεργάτες της παραμυθούς…

Ελενίτσα Γεωργίου

Το πρωίν ταχταρίσματα, τη νύχταν ναννουρίσματα. Στο ενδιάμεσον παραμύθκια που τη γιαγιά. Ήμουν (τζιαι είμαι) μια μιτσιά με δίψα τζιαι πάθος για μάθηση. Με δκυό παπούτσια που χαρτίν, που πάνω κότσινα τζαι που κάτω κόσσινα, εξεκίνησα με μια βαλίτσαν στο σιέριν να πάω να σπουδάσω. Που τη Θεσσαλονίκην έβαλα το πτυχίο της Μουσικής τζιαι που την Αγγλία, το μεταπτυχιακό στες Δημιουργικές Τέχνες στην Εκπαίδευση. Δρόμον επήρα τζιαι δρόμον άφηκα, εργαστήρια τζιαι σεμινάρια για μουσικοπαιδαγωγικά, σωματικό θέατρο, τραούδιν, δημιουργική γραφή, όπου με ετράβαν η καρκιά μου επήαιννα, όπως σε τραβά η μυρωθκιά που το καλόν φαΐν τζ’ ακολουθάς την με μμάθκια κλειστά. Η κότσινη κλωστή για το γραψίμιν τζιαι την αφήγησην άρκεψεν να ποτυλίεται που τη ανέμην το 2011… Που τότες, διοργανώνω διαδραστικές παραστάσεις/εργαστήρια μουσικής/παραμυθιού. Σε σχολεία, μουσεία, φεστιβάλ τζιαι χώρους που τσιαττίζουν με τον κόσμο μου. Άμαν έχω έμπνευσην, χαμογελώ τζιαι καταλυώ τα μολύβκια τζιαι τη λαλιά μου.

Δημήτρης Αδαμίδης

Ο Αδαμίδης Δημήτρης εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Παίζει κιθάρα, μπουζούκι, σαξόφωνο καθώς και φυσαρμόνικα. Για 8 χρόνια εργάστηκε ως ηθοποιός στο θέατρο ¨Πολιτεία Θεάτρου¨. Ως μουσικός δραστηριοποιήθηκε αρχικά στο χώρο του ρεμπέτικου τραγουδιού. Τα τελευταία 9 χρόνια είναι ο frontman τραγουδιστής στην stoner blues μπάντα ¨Rusty Cadillac¨. Οι live εμφανίσεις τους λαμβάνουν χώρα σε γνωστές μουσικές σκηνές όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της Βόρειας Ελλάδας. Συνεργάζεται ως μουσικός με την ομάδα αφήγησης ¨Ήταν Και Δεν Ήταν¨.

Στέλλα Γουλτίδου

… Παραμυθού …

και τη σελίδα στο facebook
https://www.facebook.com/profile.php?id=100022517569232