RadioPitsiriki.gr

Το κουτάβι και οι φοβίες του...

 

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΚΟΣ

(Ιδιοκτήτης Pets Academy in town )

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΣΚΥΛΩΝ – ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!
ΜΟΛΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΝΑ ΣΚΥΛΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΣΕΙ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΑΝΕΙΠΩΤΕΣ ΧΑΡΕΣ, ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΖΟΥΝ ΜΕ ΣΚΥΛΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ…

   ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥ ΦΕΡΘΕΙΤΕ? ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΤΕ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΕΣ ΕΝΗΛΙΚΑ;

Dog face

  ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΥΣ… ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΤΩΝ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ» ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΜΑ ΕΝΟΣ ΚΟΥΤΑΒΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.

   ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΣΑΣ ΦΙΛΟΥ-ΤΟΥ «ΕΝΤΖΟ»- ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΛΩΒΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΦΟΒΙΑΣ, ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΚΤΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΚΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΗΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΟΔΟΝΤΟΦΥΙΑΣ.

 

ΑΓΕΛΑΙΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΟΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΨΥΧΙΣΜΟΥ ΤΟΥ «ΕΝΤΖΟ». Η ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΑΥΤΗ ΦΑΣΗ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΛΟΓΟ. ΤΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο «ΕΝΤΖΟ» ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΙΡΜΟ ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΝ ΟΧΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΕΙ ΚΡΟΤΟΦΟΒΙΑ, ΑΓΟΡΑΦΟΒΙΑ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ ΟΥΡΗΣΗ, ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΑ ΝΕΥΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΗΓΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΝΕΑΡΩΝ Η ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΦΟΒΙΑΣ.

   ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ «ΕΝΤΖΟ» ΕΙΝΑΙ

  1. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ
  2. ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ
  3. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

   ΕΚΘΕΣΤΕ ΤΟΝ «ΕΝΤΖΟ» ΣΕ ΗΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΘΟΡΥΒΩΝ, ΑΡΧΙΚΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΒΟΛΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΘΟΡΥΒΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΞΑΦΝΙΑΖΕΤΑΙ Η ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ.

 

   ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥΣ ΣΕ ΜΕΡΗ ΗΠΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΓΟΡΕΣ ΚΛΠ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΟ ΓΑΥΓΙΣΜΑ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΥΡΩ ΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΓΚΟΥΡΑΣ. ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΚΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΣΕ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΑΦ’ ΕΝΟΣ ΜΕΝ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΤΟΥ «ΕΝΤΖΟ» ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΦ’ ΕΤΕΡΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ, ΠΙΟ ΟΜΑΛΑ. ΕΥΝΟΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΒΟΛΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΣΚΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

   ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΔΕΥΕΙ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΕΞΑΡΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΓΟΝΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΩΜΑ. ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ. ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΤΕ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΟΤΑΝ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΕΤΟΙΜΟΣ. ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΣΑΣ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΙΔΕΥΕΤΕ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ, ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΕΣΦΑΛΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ «ΚΑΛΩΣ ΦΟΒΑΣΑΙ, ΜΠΡΑΒΟ» ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΔΥΝΗΡΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ. ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ Η ΠΙΕΣΗ ΝΑ ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΗ ΦΟΒΙΑ ΤΟΥ, ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΔΕΣΜΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΖΩΑ. ΜΗΝ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΝΕΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΑΠΛΑ ΥΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟΥ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΟΤΑΝ «ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ» ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ.

   ΤΕΛΟΣ ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ, ΠΟΥ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ «ΕΝΤΖΟ» ΧΩΡΙΣ «ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ» ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΜΕΓΑΛΟΣΩΜΗΣ ΦΥΛΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΑΣ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΖΟΥΝ ΕΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΑΞΙΩΜΑ…

 

ΓΙΑΝΝΗΣ Μ. ΓΕΩΡΓΙΑΚΟΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΣΚΥΛΩΝ – ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ